Metode / Navn: IoT Marketing Platform CO2 Emission Calculation Efforts

 

Virksomhedens organisationMetode/navn

emne

sæson

funktion
Indhold
Fracta Leap, Kurita Water IndustriesVandbehandlingsoptimeringsløsning

infrastruktur

maj 2021

Indsats for at reducere CO2-udledningen ved vandbehandling
Til RO membran (omvendt osmose membran) udstyr, som har et højt forhold mellem omkostninger og strømforbrug i vandbehandling, ved at optimere driften af udstyret ud fra tidligere data etc. ved AI, driftsomkostninger og CO2 emissioner ( Realiser samtidig reduktion af strømforbrug osv.). Da det er nødvendigt at lægge højt tryk på råvandet med en vandforsyningspumpe for at lade RO-membranen trænge igennem, er reduktion af strømforbruget et vigtigt emne i vandbehandlingen, og den optimale løsning søges af IoT og AI.

Mitsubishi Heavy Industries, IBM Japan

CO2NNEXTM (CO2 distribution visualisering digital platform)

Fremstilling, infrastruktur

juni 2021

Indsats for at visualisere CO2-fordeling
En digital platform, der anvender blockchain, der garanterer neutralitet og retfærdighed og sikrer en høj grad af sikkerhed, cloud med hurtig konstruktion og fleksibilitet, og AI, der optimerer udbud og efterspørgsel for CO2-neutralitet. Målet er at visualisere CCUS-værdikæden (Carbon dioxide Capture, Utilization and Storage) i cyberspace.
Liner Logis, Tokyo Lastbil
Foreningen
Demonstrationsprojekt for at verificere CO2-emissionsreduktionseffekt ved hjælp af AI-baseret leveringsplanoptimeringsteknologi

transport

december 2021

Verifikation af CO2-reduktionseffekt ved hjælp af AI begynder
Tokyo Metropolitan Government og Tokyo Metropolitan Truck Association har introduceret teknologien "AI-baseret leveringsplanoptimering" til små og mellemstore fragtskibe og startet et demonstrationsprojekt for at verificere effekten for yderligere at fremme reduktionen af CO2-emissioner fra fragtkøretøjer. gjorde. En leveringsplan er at lave en plan såsom leveringsordren, ruten, tidspunktet og køretøjsvalg af gods. Køretøjsekspeditørens viden og erfaring er uundværlig for leveringsplanen, men essensen af køretøjsforsendelsesplanen er "hvordan man inkorporerer leveringsdestinationen i en lille ramme", og ved at introducere AI her, vil AI finde en effektiv arrangement ved forsøg og fejl.
Ratoc systemWi-Fi Watt Checker

Bygning / bolig

februar 2022

Tilvejebringelse af midler til at reducere CO2 i hjemmet
En strømmåler, der nemt kan installeres ved blot at sætte den direkte i en stikkontakt. Tilslut strømstikket på det elektriske produkt, du vil måle, til dette produkt, og vis det på din smartphone eller computer. Uanset hvor stikkontakten er, kan du kontrollere den målte værdi ved hånden. Der er fem typer data, der kan måles: strømforbrug (W), spænding (V), strøm (mA/A), elektrisk energi (Wh/kWh) og forløbet måletid (dage/timer/minutter). Endvidere er data for CO2-udledning og elafgifter beregnet ud fra værdierne. Du kan bruge smartphone-appen til at slukke og tænde for strømforsyningen til de tilsluttede husholdningsapparater.
i Smart Technologies, Asahi Iron WorksVisualisering af CO2-udledning i realtid

 Fremstilling, infrastruktur

 februar 2022

Visualisering af CO2-emissioner til fremstilling og infrastruktur
Vi har udviklet et system, der automatisk måler el- og gasforbrug, konverterer dem til CO2-udledning og aggregerer dem hver time. Ved at vise CO2-udledningen i realtid på smartphones osv. uden menneskelig indgriben er det blevet muligt at visualisere problemer og bekræfte effekter af forskellige tiltag.
HacobuTilføjet CO2-emissionsvisualiseringsfunktion til MOVO Vista (leveringssagsstyringstjeneste)

transport

april 2022

CO2-reduktionsvisualiseringstjeneste til transportindustrien
MOVO Vista, en leveringsservice, digitaliserer analog kommunikation såsom telefon, fax og e-mail mellem afsendere, hovedentreprenører og rederier og bidrager til at forbedre virksomhedens produktivitet og eliminere personalisering. Det er også en service, der fungerer som et knudepunkt for optimering af hele transport- og leveringsforretningen med henblik på at digitalisere leveringsprojekter udvekslet mellem virksomheder og administrere kommerciel distributionsinformation og distributionsinformation i forbindelse med leveringsprojekter. Med funktionen tilføjet denne gang vil CO2-udledningen for hvert leveringsprojekt blive visualiseret i MOVO Vista, og det vil være muligt konkret at overveje tiltag til reduktion.
Hitachi løsningerGlobal SCM-simuleringstjeneste

Fremstilling, transport

april 2022

Visualisering af CO2-udledning ved at kombinere produktionslinjer i fremstillingsindustrien og forsyningskæder i transportindustrien
Med den globale SCM-simuleringsservice er det muligt at sammenligne overskud og omkostninger i flere scenarier, der kombinerer udsving i udbud og efterspørgsel i forsyningskæden og produktions-/salgsmål, og hurtigt formulere optimale produktions- og salgsplaner. I den seneste version vil det være muligt at simulere CO2-udledningen af hvert produkt/del, der genereres af virksomhedsaktiviteter fra råvareindkøb til skibsfart. Ved at sætte den øvre grænse for CO2-emissioner kan den optimale løsning desuden opnås fra alle kombinationer, der følger begrænsningerne af beregningsmodellen ved hjælp af matematisk analyse.
AseneAszero (skytjeneste, der visualiserer CO2-emissioner)

Fremstilling, infrastruktur, telekommunikation, bygninger/boliger, uddannelse, medicinsk/velfærd, offentlig

april 2022

CO2-emissionsvisualiseringstjeneste, der kan bruges i en lang række industrier
Visualiser automatisk genindvinding og beregning af drivhusgasemissioner såsom CO2 og metan, hvilket reducerer arbejdstimer. Med operabilitet, som alle nemt kan bruge, kan registrering og rapportering fremskyndes uden fejl. Da det er en funktion, der er nem at bruge i skyen, kan den nemt introduceres såvel som overtages. Sæt passende reduktionsmål og implementer optimale foranstaltninger for CO2-reduktion, såsom nul CO2 vedvarende energi ren strøm, energibesparende leverandører og kulstofkompensation (køb af kreditter og ikke-fossile certifikater).
Salatskål, asene, Norinchukin BankAszero (Cloud-tjeneste til visualisering og reduktion af CO2-emissioner)

Fremstilling, infrastruktur, transport, bygninger/boliger

maj 2022

Ved hjælp af den samme tjeneste foreslår finansielle institutioner visualisering af CO2-udledning til nærtstående parter
En cloud-tjeneste til visualisering og reduktion af CO2-emissioner, der nemt understøtter komplicerede CO2-emissionsberegninger. Hovedfunktionerne er (1) scanning af fakturaer med AI-OCR, reduktion af kundernes arbejdskraft, nem visualisering af CO2, (2) UI/UX-design, som alle nemt kan bruge systemet, og (3) CDP-certificeret klimaændringsscoring Rigelige resultater og erfaring som partner, ④ Support til SX-rådgivning såsom CDP / SBT-certificering / TCFD-scenarieanalyse / ICP, ⑤ Support til oprettelse af rapportmateriale såsom forskellige initiativer og energibesparelseslovgivning baseret på GHG-protokollen, ⑥ Offset af CO2 kredit Levering af dekarboniserede one-stop-løsninger såsom ren strøm.
Liner logikTilføjet CO2-emissionsberegningsfunktion til det fuldautomatiske køretøjstildelingssystem

transport

maj 2022

Visualisering af CO2-reduktion i transportindustrien ved hjælp af kunstig intelligens
Det er nu muligt nemt at kontrollere CO2-emissionerne for køretøjsallokeringsplanen, der er formuleret af det fuldautomatiske køretøjstildelingssystem "LYNA automatic vehicle allocation cloud" på skærmen. Excel-output er også muligt. Dette gør det muligt at estimere CO2-emissioner på planlægningsstadiet inden kørsel, og gør det muligt for transportvirksomheder at udføre transport- og leveringsoperationer baseret på en bilallokeringsplan, der er mere bevidst om CO2-emissioner. Ved at bruge det i logistiksimuleringen kan afsendervirksomheden forstå de passende CO2-emissioner for lastvolumen, hvilket vil være nyttigt til at forbedre logistikken i overensstemmelse med miljøet.
Suzuyo Shoji, WingArc1stEcoNiPass (CO2-emissionsvisualiseringsplatformtjeneste)

Fremstilling, infrastruktur, transport, bygninger/boliger

juni 2022

Giver visualisering af CO2-emissioner i skyen
En tjeneste, der automatisk aggregerer og visualiserer CO2-emissionerne fra virksomheder, der fremmer CO2-neutralitet, og deres leverandører på en cloud-tjeneste, og understøtter forståelsen af den aktuelle tilstand af CO2-udledning og overvejelser om reduktionstiltag. Udover at vise CO2-emissioner på en letforståelig måde, såsom visning efter omfang, visning efter energitype og visning efter virksomhed/virksomhed baseret på drivhusgasprotokollen (GHG) vises fremskridt for reduktionsaktiviteter vha. månedlig trendvisning og basisenhedsvisning. Den kan også bruges til styring. Ved at bruge det sammen med brugere og leverandører, der ønsker at anmode om rapporter, kan hver leverandørs emissioner automatisk kobles til deres egen virksomheds emissioner, hvilket reducerer arbejdsbyrden med rapportering og tabulering.
UCC Ueshima Coffee, Kokusai KogyoUdnyttelse af satellitdata i kaffedyrkning

Landbrug

juni 2022

International indsats i landbruget for at reducere CO2
I kaffefarme er det muligt at overvåge produktionsvolumen og -kvalitet ved fjernvækstdiagnosticering, at få fat i risikoen for sygdomme og skadedyr som rustsygdom på et tidligt tidspunkt og at forstå produktionsstatus på afstand og opdage skadedyr og sygdomme kl. et tidligt stadie, hvilket er nyttigt til risikostyring af bedriften. Vurder ligheden mellem omkringliggende skove og skyggetræer, og vedligehold og forvalt naturlig vegetationsdækning. Evaluer mængden af CO2, der absorberes af skyggetræet, brug det til planlægning og styring af skyggetræet og forbedre dets bidrag til klimaændringer. Et skyggetræ er et skyggetræ, der plantes og dyrkes sammen, fordi kaffetræer er sårbare over for stærkt sollys.
Mitsui-Soko HoldingsSimpelt beregningsværktøj for CO2-udledning

transport

juni 2022

Foreslå grøn logistik med et simpelt beregningsværktøj til CO2-reduktion
Ved blot at indtaste de tre oplysninger om vægt, transportmiddel og afgangs-/ankomststed relateret til transport, kan CO2-emissioner umiddelbart forstås, og beregningsresultater for hvert transportmiddel kan sammenlignes. Vi vil levere gratis værktøjer til tilfælde, hvor der ikke kun bruges indenlandsk, men også international transport.
Kanko KisenBeregningsværktøj til CO2-reduktionseffekt

transport

juni 2022

Foreslå brug af kystfartøjer med et simpelt beregningsværktøj til CO2-reduktion
Hvis du indtaster "vægt af gods, der skal transporteres", "transportafstand" osv. på hjemmesiden for en logistikvirksomhed eller en person med ansvar for logistik, vil der blive udledt CO2-udledning, der sammenligner landtransport og færgetransport med en lavere miljøbelastning "CO2-reduktionssimuleringen", der kan beregne mængden og effekten af at reducere CO2-emissionerne ved at skifte transportform til søtransport, er blevet frigivet online.
e-dash, Ogaki Kyoritsu BankCO2-emissionsvisualiseringstjeneste

Fremstilling, infrastruktur, transport, bygning/bolig, finans, uddannelse, medicinsk/velfærd, offentlig

juni 2022

Ved hjælp af en CO2-emissionsvisualiseringstjeneste, der kan bruges i en lang række brancher, foreslår finansielle institutioner CO2-reduktionsvisualisering til nærtstående parter.
For visualisering af CO2-emissioner, som er det første trin i dekarbonisering, skal du blot uploade en faktura for energi såsom el og gas ved hjælp af e-dash, og CO2-emissioner (Scope 1 og 2) gennem virksomheden vil automatisk blive beregnet. Det giver en mekanisme, der kan akkumulere nøjagtige data og samtidig reducere beregningsarbejdet, såsom nem beregning. Supply chain emissioner (Scope 3) kan også nemt beregnes og visualiseres på software. Vi vil levere e-dash til kunder i Ogaki Kyoritsu Bank og understøtte visualisering af CO2-emissioner som det første skridt i vores bestræbelser på at dekarbonisere. Derudover vil vi arbejde sammen med vores kunder på mellemlang til lang sigt, herunder støtte til implementering af tiltag til at reducere emissioner, med det formål at realisere et kulstoffrit samfund.
MaaS Tech Japan, Industrial Technology Development OrganisationUdvikling af CO2 emission visualisering / analyse service ved at bruge MaaS data

Transport, offentlig

juni 2022

Verifikation af CO2-emissionsreduktionseffekt af MaaS (Mobility as a Sarvice)
Vi sigter mod at udvikle og implementere en CO2-emissionsberegningslogik ved hjælp af trafik/mobilitetsdrift/brugsdata på MaaS-dataintegrationsplatformen "TraISARE" og levere det som et CO2-emissionsvisualiserings-dashboard. En CO2-emissionsberegningsfunktion er implementeret som en ny funktion i MaaS dataintegrationsplatformen "TraISARE", der håndterer bevægelsesdata og driftsdata, skrævende flere transportmidler og flere forretninger, der opstår ved flytning inden for området. Ved at realisere beregningen af CO2-mængden, har det til formål at støtte forståelsen og analysen af CO2-emissioner på transportområdet, undersøgelsen af passende foranstaltninger og at fremskynde indsatsen mod CO2-neutralitet på transport- og mobilitetsområdet.
Mitsubishi Logistics, HacobuVisualisering af CO2-emissioner forbundet med transport og levering

transport

juni 2022

Scope 3 CO2 reduktion visualisering
Ved at bruge MOVO, som er et åbent system, der bruges af mange virksomheder, vil vi arbejde på visualisering af CO2-udledning af Scope 3 for hver transport- og leveringsenhed. Derudover sigter vi mod yderligere at forbedre effektiviteten af transport- og leveringsoperationer baseret på data opnået i eksperimenterne. Eksperimentet vil blive udført på Minamihonmoku Sales Office og Ibaraki Daiichi Sales Office of Mitsubishi Logistics ved hjælp af lastbilreservationsmodtagelsestjenesten MOVO Berth og leveringsprojektledelsestjenesten MOVO Vista. Scope 3 er fra forsyningskædeemissioner (samlet emission af alle emissioner relateret til forretningsaktiviteter) til Scope 1 (direkte emissioner fra virksomhedslederen) og Scope 2 (elektricitet leveret af andre virksomheder). Eksklusiv indirekte udledning). Indirekte emissioner fra andre virksomheder relateret til virksomhedslederens aktiviteter.
Mitsui Chemicals, Mitsui Warehouse HoldingsVisualisering af kuldioxidemissioner

Fremstilling, transport

juni 2022

Beregning af CO2-udledning i fremstilling og international logistik
CO2-udledningen genereret af Mitsui Chemicals tre års internationale transport er beregnet i samarbejde med Mitsui-Soko Holdings. Det er muligt at beregne og oplyse næsten alle CO2-emissioner fra denne beregning, råvarer, produktion og produktforsendelse. Især produktforsendelsesdelen er en meget nøjagtig beregningsmetode, der er blevet evalueret af en international tredjepartsorganisation. Ved at bruge den internationale transport CO2-emissionsberegningstjeneste, som er en menu leveret af "Sustaina Link", en logistisk bæredygtighedssupporttjeneste, analyserede vi titusindvis af data for hver transportform, produkt, transportsektion osv. Emissionsberegningsformlen er baseret på en beregningsmetode, der også omfatter international transport, og er blevet valideret af DNV, en tredjepartsorganisation.
Daytona, AseneAszero (Cloud-tjeneste til visualisering og reduktion af CO2-emissioner)

infrastruktur

juni 2022

Indsats for at reducere CO2 ved at bruge vedvarende energi
Efter-dele maker "Daytona" af motorcykel indført elproduktion i solenergi produktion udstyr og vedvarende energi 100% elektrisk kraft af asene med henblik på dekarbonisering. Denne gang dekarboniserer vi strømforbruget for Daytona og koncernselskaber ved hjælp af følgende tre metoder. (1) Udvinding af "miljøværdien" af den elektricitet, der genereres af Daytonas solenergiproduktionsudstyr, (2) Levering af den strøm, der genereres fra Daytonas solenergiproduktionsudstyr gennem det registrerede detailelektricitetsselskab Asene, (3) Daytona's Providing non-fossil certifikater med sporing til koncernselskaber.
Basara, QUIsListe over CO2-emissioner fra menuen

Spiser og drikker

juni 2022

Visualisering af CO2-udledning ved spisning og drikke
Italian Dining Basara og QUIs vil samarbejde om at liste "CO2-emissioner" og "bæredygtige mærker" på menuen. På frokostmenuen skal du sætte et klistermærke, der viser mængden af CO2-udledning for hver ret. Blandt de mange frokostmenuer er den med den laveste CO2-udledning desuden markeret med et "bæredygtigt klistermærke" for at angive, at det er et bæredygtigt valg. Fødevareaftryksberegningsstedet bruges til at beregne mængden af CO2. Dette projekt er relateret til målene for SDG'erne: 12. Ansvar for at skabe og ansvar at bruge, 13. Specifikke foranstaltninger for klimaændringer.